Denne opskrift er inspireret af https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-kyllingelar-med-pastasalat/

Ingredienser

Kyllingelår

  • 2-3 kyllinge-underlår (hvis købt frosne, skal de tøs op først)
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk fint salt
  • Peber

Pastasalat

  • 200 g pastaskruer
  • 2 dl creme fraiche, 18% eller lignende
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sød chilisovs
  • ½ agurk
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Kyllingelår

  1. Skyl kyllingelårene godt og tør dem med køkkenrulle.
  2. Pisk ægget sammen i en skål med en gaffel
  3. Bland rasp med de øvrige ingredienser i en dyb tallerken
  4. Vend først lårene i æggemassen og vend dem dernæst i rasp-blandingen.
  5. Læg lårene i et lille smurt fad og sæt dem i ovnen ved 200° i 45-50 minutter.

Pastasalat

  1. Sæt en gryde over med vand og salt til pastaen (100% varme). Når vandet koger hældes pastaen i og koges uden låg jf. anvisning på pastapakken. PS: Afpas gerne tidspunktet for kogning efter hvor lang tid kyllingelårene har tilbage.
  2. Bland creme fraiche med ketchup, sød chilisovs, salt og peber.
  3. Skær agurken i skiver
  4. Når pastaen er færdig hældes vandet fra. Vær omhyggelig med at få alt vandet ud, da dressingen ellers bliver ret tynd.
  5. Bland dressingen i pastaen og server straks.