Ingredienser

  • 150 g pastaskruer eller tilsvarende
  • Stegeolie eller margarine
  • 1 zittauer (gult) eller hvidt løg. Hvis det er et stort løg bruges kun halvdelen og resten pakkes ind og gemmes.
  • 1 fed hvidløg (kan udværes)
  • 100-125 g hakket oksekød
  • 1 ds flåede (og hakkede) tomater
  • 1-2 store gulerødder
  • ½ okse-boullion terning
  • Tørrede krydderier (basilikum, timian eller oregano efter hvad man nu har)
  • Salt og peber efter behov

 

Tilberedning

  1. Hæld ca. 2 l vand i en stor gryde, tilsæt 1-2 teske-fuld salt og tænd for varmen under gryden (100% varme). Vandmængden er ikke så vigtig, men pastaen skal være helt dækket med rigeligt vand under hele kogningen, da den opsuger en del.
  2. Hak løg og hvidløg fint og svits det i olie eller fedtstof over medium varme indtil det er klart.
  3. Tilsæt hakket oksekød og svits det indtil det hele er brunt.
  4. Hak de flåede tomater hvis de ikke allerede er det og hæld dem i.
  5. Skræl og riv gulerødderne groft og hæld dem i.
  6. Smulr boullion-terningen i retten.
  7. Bring det hele i kog og dæmp varmen til det lige koger svagt (normal ca. 20-30% af fuld varme).
  8. Når pastavandet koger hældes pastaen i og koger for fuldt blus uden låg. Tiden fremgår ca pastapakken og vil typisk være 9-11 minutter for pastaskruer og 8 minutter for spaghetti.
  9. Mens pastaen koer kan kødsovsen smages til med salt og peber (pas på med saltet da boullion-terningen normalt også indeholder salt).
  10. Hæld vandet fra pastaen, bland en lille smule olie i pastaen, og server.